top of page

האסטרטגיה

היו אסטרטגים.
היו יעילים.
היו קולה של
ישראל בעולם.

כמומחים לתדמיתה של ישראל בעולם ולעקרונות השכנוע, פיתחנו אסטרטגיה מקצועית להעברת מסרים הסברתיים בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר.

ככל שהמצב בשטח ישתנה, נציג אסטרטגיה חדשה עבור "היום שאחרי".

ה-7 באוקטובר שינה הכול.

מחבלי החמאס הסתערו על דרום המדינה במתקפה אכזרית שבה נרצחו יותר מ-1,200 אנשים, 240 נחטפו ומאות אלפים נפצעו ונעקרו מבתיהם.

בתוך מספר ימים, התרחשו במקביל שני שינויים חסרי תקדים בתדמיתה של ישראל ברחבי העולם: 

בפעם הראשונה מאז קום המדינה, העולם תפס את ישראל כקורבן בסכסוך הישראלי-פלסטיני.

1

כל מנהיגי העולם החופשי ניצבו ללא היסוס לצד ישראל.

2

אולם, האופן שבו דברים נתפסים ברחבי העולם משתנה במהירות.

ישראל נתונה בעיצומה של מערכה ארוכה וקשה לשחרור החטופים ולמיטוט ארגון החמאס. בעוד שמספר הקורבנות בקרב אזרחי עזה הולך ועולה, עלינו לעשות כל שביכולתנו כדי לשמור על התמיכה חסרת התקדים של מנהיגי העולם.

ובכן, מה עלינו לעשות – וכיצד עלינו לעשות זאת?

ובכן, מה עלינו לעשות – וכיצד עלינו לעשות זאת?

שינוי גישה

מה-7 באוקטובר ל״שש אחרי המלחמה״

שישה חודשים מאז פרוץ המלחמה, העולם עדיין עוקב אחרי המלחמה באזורנו, אך במקביל ממשיך כרגיל. בעוד שאנחנו עדיין שרויים בהלם של אוקטובר 2023, מרבית האנשים בעולם כבר מזמן החליפו קידומת ל-2024. אם אנו רוצים שהם יקשיבו לנו, עלינו להכיר בפער ביננו ולפגוש אותם במקום שבו הם נמצאים. במילים אחרות, עלינו לעבור מגישה של תגובה למצב חירום לתפיסה של חשיבה על התאוששות, גם אם איננו באמת מרגישים שאנו כבר שם.

אז מה עלינו לעשות?

כמובן שלא ניתן להפקיר את זירת ההסברה, ועלינו להמשיך לנקוט פעולות הסברה למען ישראל "וליטול חלק במאבק". אולם, הגיע הזמן לחשוב על תדמיתה של ישראל בעולם מנקודת מבט רחבה ולטווח הארוך. אם אנו רוצים שישראל תחזור לשגשג בזירה העולמית לאחר שהמלחמה תסתיים, עלינו להתחיל לסלול את הדרך לשם כבר עכשיו.